Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax wint maar is geen kampioen

Ajax heeft vanmiddag met 1-4 gewonnen van NEC. Directe concurrent FC Twente moest punten laten liggen tegen NAC maar de Tukkers wonnen met 0-2.

Ajax maakte dit seizoen de meeste competitiedoelpunten (106) en incasseerde het laagste aantal tegentreffers (20). Deze goede rapportcijfers wegen uiteindelijk niet op tegen de drie nederlagen die de ploeg voor de winterstop tegen PSV, FC Twente en FC Utrecht leed. Ajax veranderde pas na de winterstop in de beste ploeg van Nederland. Dat was niet voldoende voor een hoofdprijs, mogelijk wel voor een troostprijs. Ajax verdedigt donderdag tijdens de return van de bekerfinale tegen Feyenoord in De Kuip een voorsprong van 2-0.

Trainer en spelers van NEC beloofden Ajax in de aanloop van het competitieslot een lastige wedstrijd. Daar kwam in de praktijk weinig van terecht. Luis Suarez maakte al in de zestiende minuut zijn 34e competitietreffer van het seizoen. Demy de Zeeuw en Marko Pantelic lieten doelman Gabor Babos voor rust ook nog kansloos. Het morrende publiek van NEC veerde in de eerste helft slechts eenmaal op. De eerste treffer van FC Twente bij NAC werd gevierd als een hoofdprijs.

Suarez vergrootte in de 64e minuut de marge tot vier (0-4). Hij evenaarde met zijn 35 competitietreffer het record van Mateja Kezman die in dienst van PSV als eerste buitenlandse spits 35 keer scoorde. Daarna juichten de supporters van NEC nog een keer toen ze vernamen dat FC Twente op 0-2 was gekomen. De fans van de thuisclub zette zelfs de wave in, alsof ze niet wilde weten dat hun spelers het zwaar lieten afweten. Het doelpunt van Saidi Ntibazonkiza (1-4) zorgde voor minder vreugde.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.