Voetbal4u.com

Eredivisie Fusie aanstaande tussen RKC en Willem II

De kans is aanwezig dat Willem II gaat fuseren met RKC Waalwijk. Beide clubs kampen met grote financiele problemen.

“Als je moet kiezen tussen een fusie of een faillissement, lijkt me dat een serieuze optie. De supporters van Willem II moeten er maar eens goed over gaan nadenken”, zegt hij maandag. Willem II kampt met een schuld van 4,8 miljoen euro. Ook heeft het een liquiditeitsprobeem, dat in juni kan oplopen tot anderhalf miljoen euro.

“Ik heb al ergens gelezen dat Willem II beter vrijwillig kan degraderen en dat RKC en Sparta dan een beslissingswedstrijd zouden moeten spelen om onze eredivisieplaats”, aldus Bottelier, die dat niet als optie ziet.

“Een afdaling naar de Jupiler League lost voor Willem II niets op. Dan blijven we toch ook zitten met de huidige tekorten, met bovendien lagere inkomsten en een lagere begroting. Nee, een fusie is zo gek nog niet. Er zijn sowieso al te veel profclubs in Nederland.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.