Voetbal4u.com

Hoofdnieuws FC Volendam staakt samenwerking met Ajax

De samenwerking tussen FC Volendam en Ajax stopt na drie jaar. Volendam zag echter te weinig resultaat en zegt per 30 juni de samenwerking met de hoofdstedelingen op. Dit is te lezen op de officiële clubsite van de Jupiler League-club.

De eerstedivisionist heeft verschillende jeugdproducten van Ajax binnen de selectie, maar deze hadden niks met het samenwerkingsverband te maken. Yannick de Wit vertrok al naar Volendam voor het samenwerkingsverband er was, terwijl Martijn Sterk vertrok na het aflopen van zijn contract in Amsterdam, medio 2009. FC Volendam vindt dan ook dat er veel te weinig uit de samenwerking is voortgekomen.

“De samenwerking heeft de afgelopen jaren te weinig opgeleverd. Het resultaat van de inspanning rechtvaardigt het niet om de samenwerking voort te zetten,” is te lezen op de website van de club.

Ajax heeft haar nieuwe ‘kleine broer’ alweer gevonden. FC Omniworld, dat komend seizoen door zal gaan als Almere City FC, zal de nieuwe satellietclub worden van de Amsterdammers. Ajax sloot met de eerstedivisionist een contract voor vijf seizoenen af. De clubs hadden vijf jaar geleden ook al een samenwerking, maar deze liep uit op niks toen Ajax vervolgens ook met het inmiddels failliet verklaarde Haarlem ging samenwerken.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.