Voetbal4u.com

Patrick Zwaanswijk naar Australie

Patrick Zwaanswijk zet zijn carriere voort in Australie. Gisteren tekende Zwaanswijk een tweejarig contract bij de Australische club Central Coast Mariners. Dat meldt het AD. Opvallend feit is dat oud NAC-speler Graham Arnold de huidige coach is van die ploeg.

“Als het aan mij had gelegen, was ik ook volgend seizoen nog speler van NAC geweest,” vertelt Zwaanswijk in het AD. “Nog een jaar spelen en dan doorgroeien in een andere functie. De club zei ‘nee’ en inmiddels begrijp ik dat ze flink wilden inkrimpen. Maar ik hoefde niet te wanhopen.”

Toen Zwaanswijk te horen kreeg dat hij niet meer welkom was bij NAC hoefde hij niet lang te wachten op aanbiedingen van andere clubs. “Een dag na mijn bespreking met NAC hing Graham Arnold al aan de lijn. Ernie Stewart kwam als technisch directeur van NAC zelf meteen ook met de New York Red Bulls, die nog een centrale verdediger zochten. Ik kon naar De Graafschap, ik werd gebeld door ADO Den Haag en er was interesse van een rijke club in het Oost-Europa.”

Toch wist Arnold de verdediger naar Australië te trekken. “Hij is straks acht jaar assistent-trainer geweest en is bij Central Coast Mariners komend seizoen hoofdtrainer. Hij wil dat ik met mijn ervaring achterin het team en de jongens coach en als mentor optreed. Prachtig, op mijn lijf geschreven. Het land kan me nooit tegenvallen. We hebben voor NAC al een keer twee jaar in Japan gewoond en daar sprak niemand Engels. Ik kom bovendien bij een gezonde club, in Nederland valt de ene na de andere club om,” aldus Zwaanswijk.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *