Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Relatie tussen Marc Overmars en Dennis Bergkamp is ernstig bekoeld’

Ajax kon afgelopen seizoen terugkijken op een ongekend succes. De Amsterdammers haalden de finale van de Europa League met mooi spel. Na deze wedstrijd ging het snel bergafwaarts. Trainer Peter Bosz vertrok naar Borussia Dortmund en nu zou ook de relatie tussen Dennis Bergkamp en tecnhisch directeur Marc Overmars ernstig bekoeld zijn. Dit weet het Algemeen Dagblad te melden.

“Overmars maakte zich hard om Bosz koste wat kost te houden. Maar omdat Bergkamp altijd Ouaali aan zijn zijde vindt, werd dat onbegonnen werk. Bosz was misschien sowieso wel vertrokken, omdat Dortmund een kans uit duizenden is, maar Ajax sputterde wel heel beperkt tegen. En ook bij de opvolging van Bosz kwam de strategische machtspositie van Bergkamp weer aan de oppervlakte. Overmars pleitte voor een ervaren coach in de categorie Michael Laudrup. Maar ook nu werd Overmars weer gepasseerd, waardoor ook de relatie tussen Overmars en Bergkamp bekoeld is.”

De krant gaat verder: “De nieuwe trainer van Ajax werd dus Marcel Keizer, een jeugdvriend van Bergkamp. Al zagen de twee elkaar vele jaren niet voordat Keizer vorig seizoen aan de slag ging als trainer van Jong Ajax. En de aanstelling van Michael Reiziger als coach van Jong Ajax? Jawel, komt ook uit de koker van Bergkamp. Invloed dus, of noem het macht.”



Laat een reactie achter

Your email address will not be published.