Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax verdiende toch geen 42 miljoen euro aan Davinson Sanchez’

Ajax verloor afgelopen zomer Davinson Sanchez op de valreep aan Tottenham Hotspur. Het leverde de Amsterdammers een flinke zak geld op maar deze lijkt toch niet zo groot te zijn als in eerste instantie werd gedacht.

Juan Carlos Osorio, de huidige bondscoach van Mexico die daarvoor werkte bij Atlético Nacional, weet namelijk dat de Colombiaanse club een enorm doorverkooppercentage heeft ontvangen. Hij zegt in gesprek met het medium Colombia.com: “Nacional verdiende 5 miljoen euro met de verkoop van Sánchez aan Ajax, maar heeft vele malen meer opgestreken bij zijn transfer naar Tottenham Hotspur. Op die manier werd hij toch een vetpot.”

Dat zou dus betekenen dat Ajax minstens 15 procent van het totale transferbedrag heeft moeten overmaken op een Colombiaanse bankrekening. Omdat de precieze cijfers niet bekend zijn, valt het niet uit te sluiten dat dit nog meer is geweest. Gek is dit niet, want doorverkooppercentages zijn schering en inslag op de hedendaagse transfermarkt.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.