Voetbal4u.com

Eredivisie Max Wöber: Ben pas drie jaar verdediger

Maximilian Wober kwam deze zomer voor een bedrag van 7,5 miljoen euro over van Rapid Wien. Hij lijkt zich nu in korte tijd netjes in het elftal te hebben gespeeld. Toch is hij pas sinds drie jaar een verdediger.

“Bij Rapid Wien speelde ik in de jeugd altijd als aanvaller. Linksbuiten of spits. Dus als de trainer nog een aanvaller nodig heeft, moet hij het maar zeggen, haha. Na een aantal blessures ben ik uiteindelijk achterin terechtgekomen. Daarom heb ik graag de bal. Inschuiven en passen doe ik graag. Dit is ook de belangrijkste reden dat Ajax me afgelopen zomer wilde hebben. In de duels moet ik wel sterker worden. Agressiever vooral. Daar heb ik het ook vaak over met de trainer. Matthijs de Ligt is bijvoorbeeld echt een beer. Daar kan ik wat dat betreft veel van leren. Ja, ik weet dat hij achttien jaar is en nog een jaar jonger dan ik. Dat zie je toch nergens in Europa? Zo’n jong defensief centrum? Maar dat maakt Ajax ook zo’n bijzondere club.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *