Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Aad de Mos niet overtuigt van nieuwe miljoenenaankoop Ajax’

Gisteren werd bekend dat Ajax Hassane Bandé voor de komende vijf seizoenen heeft vastgelegd. Hij komt voor 9,5 miljoen euro over van KV Mechelen. Oud-voetbaltrainer en analyticus Aad de Mos is nog niet overtuigt van de miljoenenaankoop van de Amsterdammers.

“Het is een pareltje, maar toch moet ik het nog zien, omdat hij een instinctieve voetballer is. Ik vraag me af of hij gemakkelijk ingepast kan worden in het systeem van Ajax”, zo vertelt De Mos tegenover De Telegraaf. “Bij KV Mechelen is het spel op hem afgestemd, maar bij Ajax wordt hij één van de pionnen. Er zal van alles van hem gevraagd worden, want tactisch is Ajax een van de moeilijkste clubs om te spelen.”

Volgens De Mos is dat juist niet het sterkste punt van Afrikaanse voetballers. “In België kan Bandé in principe nog voetballen zoals hij vroeger als jongetje in Burkina Faso deed op zijn blote voeten. Bij Ajax kan dat niet, daar zullen ze hem allerlei dingen willen leren. Een buitenspeler in het Ajax-systeem moet bijvoorbeeld kalk onder zijn schoenen hebben, terwijl Bandé bij KV Mechelen op zijn sterkst is als hij de vrijheid heeft om te bewegen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.