Voetbal4u.com

Eredivisie Portugese media over Oranje-speler: ‘Toekomstige superster’

Nederland won gisteren verrassend met 3-0 van Europees kampioen portugal.Één speler sprong er volgens de Portugese media uit. Namelijk de jonge centrale verdediger Matthijs de Ligt.

Portugese kranten als A Bola en Record zijn bijzonder negatief over het spel van Cristiano Ronaldo en co, maar delen complimenten uit aan een aantal voetballers van Oranje. Men is bijvoorbeeld onder de indruk van Matthijs de Ligt van Ajax, die vrij gemakkelijk op de been bleef tegen de hierboven genoemde buitenspeler van Real Madrid en zelfs aanvallend gezien zijn stempel op de wedstrijd drukte. De algemene verwachting is: de jonge centrumverdediger is voorbestemd voor de wereldtop.

Ook de Spaanse dagbladen Marca en El Mundo Deportivo delen complimenten uit aan De Ligt. Er zaten talentenjagers van FC Barcelona op de tribune in Genève en die zullen huiswaarts gekeerd zijn met positieve scoutingrapporten. De Catalanen houden De Ligt al langer in de gaten, al weten ze niet of ze de Ajacied ook daadwerkelijk kunnen betalen. Er wordt in Spanje gefluisterd dat Barça ongeveer 40 miljoen euro overheeft voor de diensten van De Ligt, waar Ajax een vraagprijs van 60 miljoen euro in gedachten heeft.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.