Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Anarchie in de Feyenoord-kleedkamer na vertrek Dirk Kuyt’

Dirk Kuyt laat zich in zijn boek nogal sterk uit tegenover Giovanni van Bronckhorst en Feyenoord. Valentijn Driessen, journalist van de Telegraaf vindt dat het allemaal wel meevalt. Dit zegt hij in zijn column.

Hij stelt namelijk: “Wie het zo wilde lezen en enkele zinnen uit z’n verband rukte, zag in het boek een aanval van Kuyt op Van Bronckhorsts functioneren tijdens Feyenoords kampioensjaar. Alsof het een afrekening betrof omdat ‘Gio’ zijn aanvoerder en sterspeler regelmatig tegen zijn zin in op de reservebank zette. Kuyt schetst in zijn boek dat hij daar verschrikkelijk veel moeite mee had en hij zijn trainer niet begreep. Uiteindelijk stelde hij vast dat kritisch zijn op elkaar en incidenteel een conflict het beste in mensen naar boven kan halen. Met als ultieme beloning dat Van Bronckhorst en Kuyt samen op de Coolsingel stonden met boven hun hoofd de eerste kampioensschaal van Feyenoord sinds achttien jaar. Niets mis met zo’n opzienbarende analyse van binnenuit.”

Driessen gaat verder met zijn verhaal: “Overigens, Kuyts constatering klopt dat de losgeslagen kleedkamer een type als hij nodig heeft om Feyenoord prijsbestendig te maken. Na zijn vertrek en voor Robin van Persies komst bleek opnieuw anarchie te heersen in de kleedkamer. Niet voor niets bewoog Van Bronckhorst hemel en aarde om Van Persie te contracteren.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.