Voetbal4u.com

Eredivisie BREAKING: Topspelers willen bij Ajax vertrekken door Erik Ten Hag

Ajax heeft een matig seizoen achter de rug. Eerst werd Marcel Keizer ontslagen en later deed Erik Ten Hag het niet veel beter. Sterker nog, binnen de Eredivisie-topclub heerst er veel onvrede over de huidige eindverantwoordelijke.

De Telegraaf legt dit uit door een vergelijking te trekken: “Kijk maar naar het verschil tussen de Messi van Barcelona en de Messi van Argentinië. Het ultieme bewijs hoe zelfs een speler van dat niveau afhankelijk is van de keuzes van een coach. Geen wonder dat Messi regelmatig op het punt heeft gestaan om definitief voor het nationale team te bedanken. Als de focus van een coach er niet op gericht is om het beste uit de beste speler te halen, dan speelt zelfs één van de beste voetballers ooit een verloren wedstrijd.”

De krant gaat verder: “De Messi van Argentinië is het duidelijkste bewijs van hoe coaches invloed op zelfs de beste spelers kunnen hebben. Ooit maakte Marco van Basten de opvallende analyse over de trainers met wie hij tijdens zijn carrière had gewerkt, door te stellen dat één hem beter had gemaakt, drie hadden geen kwaad gedaan en zes hadden hem slechter gemaakt.” Vervolgens wordt Ajax erbij gehaald: “Natuurlijk wordt er aan de grootste talenten getrokken, maar dat is nooit anders geweest. Alleen spelen bij diverse spelers wel degelijk de visie en het beleid van trainer Erik ten Hag een rol om eerder uit Amsterdam te vertrekken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.