Voetbal4u.com

Eredivisie BUITENLANDSE MEDIA: ‘Ajax breekt met filosofie’

Frenkie de Jong is in Spanje de laatste weken onderwerp van gesprek. Hij staat geregeld op de voorpagina van Spaanse kranten. FC Barcelona wil hen namelijk overnemen van Ajax maar de Amsterdammers liggen behoorlijk dwars.

Maar daarentegen zorgt ook juist het aankoopbeleid van de Amsterdammers voor verbazing. Er werd immers al enorm betaald voor oudere spelers als Dusan Tadic en Daley Blind. “Ajax breekt met de traditie om eigen jeugdspelers door te selecteren, en brak deze zomer al zijn transferrecord door 41 miljoen euro uit te geven”, merkt het Spaanse medium El Mundo Deportivo op. “De Amsterdamse club breekt met de eigen filosofie.”

Ook Zakaria Labyad, Perr Schuurs en Hassane Bandé kwamen al naar de recordkampioen van Nederland. “Justin Kluivert werd voor 17 miljoen aan AS Roma verkocht, en er werd al 41 miljoen uitgegeven. Tien miljoen euro meer dan het vorige record, uit 2008.”

“Vanwaar opeens deze nieuwe beleidswijze? Omdat de club al 4 jaar lang geen kampioen werd, en 3 jaar lang geen Champions League-voetbal speelde. Erik ten Hag denkt dat er leiderschap en ervaring nodig is. Daarom werden Blind en Tadic gehaald: om op het hoogste niveau te kunnen presteren”, aldus El Mundo Deportivo tot slot.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.