Voetbal4u.com

Eredivisie BREAKING: Mogelijke laatste tegenstander Ajax richting CL bekend

Gisteren heeft Ajax zich weten te plaatsen voor de volgende voorronde in de Champions League. Nu staat het tweeluik tegen Standard Luik op het programma. Na deze wedstrijden speelt de winnaar tegen Dinamo Kiev of Slavia Praag. Dit weet Voetbal International te melden.

“Die conclusie kan worden getrokken nu de UEFA aan VI heeft bevestigd dat clubs uit Rusland en Oekraïne elkaar om politieke redenen niet kunnen treffen bij de loting. Hoewel eerst nog de derde voorronde moet worden afgewerkt, heeft maandag al de ceremonie voor de play-offs plaats.

Bij die loting genieten Benfica en Dinamo Kiev op basis van hun UEFA-coëfficiënt een geplaatste status. Als voor deze clubs in de derde voorronde het doek valt, nemen hun ‘beulen’ Fenerbahçe en Slavia Praag die status over.”

“Doordat Dinamo Kiev niet mag loten tegen Spartak Moskou (dat aantreedt tegen PAOK Saloniki), staat het vast dat de Oekraïense club of Slavia Praag op Ajax of Standard Luik stuit.

Saillant detail is dat Dinamo Kiev in 2010 al eens de laatste – genomen – horde voor Ajax was op weg naar de Champions League. Sindsdien struikelden Nederlandse clubs altijd in de voorronde. Aan Slavia Praag bewaren de Amsterdammers juist slechte herinneringen. De Tsjechische club hield Ajax in 2007 uit het hoofdtoernooi”, legt het medium uit.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.