Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Erick Gutiérrez was nou eenmaal vier of vijf keer zo duur als Thomas’

PSV verraste gisteren met het aantrekken van Ryan Thomas. De Mexicaan Erick Gutierrez stond lange tijd in de belangstelling van de Eindhovenaren maar hij bleek een duur target.

De Telegraaf schrijft op zaterdagmorgen: “PSV was er veel aan gelegen om wat een nieuwe middenvelder betreft niet pas op het allerlaatste moment in actie te komen op de transfermarkt. De club bestudeerde de optie Érick Gutiérrez, maar de vraagprijs die zijn Mexicaanse werkgever Pachuca hanteerde konden en wilden de Eindhovenaren simpelweg niet betalen. Met Thomas (23) is gekozen voor een véél goedkoper alternatief. De Nieuw-Zeelander kost inclusief bonussen nog geen drie miljoen euro. Ter vergelijking: Gutiérrez was op dit moment zeker vier of vijf keer zo duur. Mogelijk komt hij later alsnog weer in beeld.”

De krant gaat verder: “Met Thomas haalt PSV een speler in huis die de Eredivisie goed kent en hier al meer dan 120 wedstrijden achter zijn naam heeft staan. Voor de tengere middenvelder is het wel absolute noodzaak om zijn doelpuntenmoyenne in Eindhoven op te krikken. In Zwolle staat zijn totaal op acht, waarvan slechts één vorig seizoen. De kans bestaat natuurlijk dat Thomas, spelend bij een topclub in Nederland, makkelijker en vaker voor het doel komt en dus ook vaker afdrukt. Zijn voorganger Marco van Ginkel was vorig seizoen nog goed voor veertien doelpunten in 28 wedstrijden. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de toenmalige huurling van Chelsea negen keer trefzeker was vanaf de strafschopstip.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.