Voetbal4u.com

Van Basten niet eens met opstelling Van Marwijk

Marco van Basten zou een andere opstelling hanteren dan Bert van Marwijk. De voorganger van Bert van Marwijk zou, wanneer hij het voor het zeggen had, kiezen voor een 4-3-3-systeem met daarin maar één controlerende middenvelder. Die middenvelder zou volgens San Marco Nigel de Jong moeten zijn. Hierdoor zou Mark van Bommel naast het elftal komen te staan.

Ten tijde van het bewind van Van Basten bij Oranje, behoorde de aanvoerder van Bayern München lange tijd niet tot de selectie. Uiteindelijk bedankte Van Bommel voor Oranje zolang Van Basten de leiding had. Vorige week gaf Van Bommel in een Interview met Voetbal International aan, dat het tussen hem en Van Basten niet boterde: “Er zijn tussen Marco van Basten en mij dingen gebeurd die echt niet konden, dan heb ik het over zowel beslissingen als opmerkingen van hem. De inhoud daarvan houd ik voor me, maar ik kon het niet over me heen laten gaan, ik moest reageren”, aldus van Bommel in het weekblad.

Van Basten zou naast Van Bommel ook Dirk Kuyt uit het elftal laten ten faveure van Eljero Elia, die volgens de oud-trainer van Ajax op de linkervleugel zou moeten spelen. Verder zou de voormalig topvoetballer van onder meer AC Milan dezelfde verdediging hanteren als Van Marwijk. Ook Maarten Stekelenburg zou een basisplaats krijgen bij Van Basten. Sneijder, De Jong en Van der Vaart vormen het middenveld. Robben, Van Persie en Elia zouden de voorhoede van Van Basten vormen.2 Comments

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *