Voetbal4u.com

Afellay en Boulahrouz laten Marokko koud

“Oranje leeft in heel Marokko. Dat heb ik van familie gehoord”, vertelde Ibrahim Afellay na afloop van het oefenduel met Hongarije aan Goal.com. Het Nederlands Elftal is inderdaad populair in het Noord-Afrikaanse land, maar de uitspraak van Afellay behoeft wel enige nuancering. Maandag zullen de cafés tijdens Nederland – Denemarken niet oranje kleuren.

Khalid Boulahrouz heeft evenals Afellay Marokkaanse roots. “Of Oranje leeft in Marokko door onze aanwezigheid? Dat is een goede vraag”, aldus Boulahrouz tegen Goal.com. “Ik denk dat er wel meer gekeken wordt. Marokkanen zijn liefhebbers van het spelletje en de cafés zitten bij wedstrijden altijd bomvol. Of er Oranje-shirtjes worden gedragen weet ik niet. Ik hoop het, dat zou wel leuk zijn. Maar ik denk dat de Oranje-koorts eerder Marokkanen in Nederland zal treffen. Daarbij zijn er natuurlijk ook zat mensen die liever hadden gezien dat we voor Marokko zouden spelen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *