Voetbal4u.com

Spanje Rossel volgt Laporta op als preses van Barca

Sandro Rossel is de nieuwe preses van FC Barcelona. Hij is de opvolget van Joan Laporta. Hij kreeg zondagavond bij de verkiezing onder de bijna 120.000 leden ruim 60 procent van de stemmen.

Rosell was onder Laporta al vice-voorzitter van 2003 tot 2005. De voormalig topman bij sportbedrijf Nike vernederde in de verkiezing drie andere kandidaten. Laporta hoorde daar niet bij. De huidige preses was onverkiesbaar en moet eind van de maand aftreden. Rosell is benoemd voor een ambtstermijn van zes jaar bij de Catalaanse club.

De nieuwe voorzitter heeft zich sterk gemaakt voor een transparanter en zuiniger beleid. Hij zou Ronald Koeman op het oog hebben voor de functie van technisch directeur. Verder moet hij nog trainer Pep Guardiola tot contractverlenging overhalen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.