Voetbal4u.com

Pele: “Maradona doet het voor het geld”

Pele heeft in eiegen land hard uitgehaald naar Diego Maradona. Volgens de legende is Maradona alleen maar trainer van Argentinie vanwege het geld.

Pele en Maradona zijn bepaald geen vrienden van elkaar. Beiden vinden van zichzelf dat ze de beste voetballer ooit van de wereld zijn. Hun grote ego’s botsen daardoor af en toe. Pele bekritiseerde eerder al de aanstelling van Maradona als bondscoach van Argentinië. “Die ploeg heeft zich niet voor niets zo moeizaam geplaatst voor het WK. Maar het is niet alleen de fout van Maradona. Het is vooral de fout van de mensen die hem hebben aangesteld.”

Die opmerkingen leidden tot een subtiele reactie bij Maradona. Hij sprak onlangs over een een “donkere meneer” (hij doelde duidelijk op Pele) die het had gewaagd om zijn twijfel te uiten over Zuid-Afrika als gastland van het WK.

Pele zei alle vermeende onvrede bij Maradona over hun onderlinge relatie niet te begrijpen. “Toen hij in 2005 zijn eerste tv-show had, ben ik naar Buenos Aires gegaan om hem een plezier te doen. Ik trapte een balletje met hem en wilde ook enkele reclamespotjes met hem opnemen om hem financieel te helpen. Maar hij kwam te laat of hij kwam helemaal niet.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *