Voetbal4u.com

Italië Dida na tien jaar transfervrij weg bij AC Milan

Dida is vanaf gisteren geen speler van AC Milan meer. De doelman is transfervrij vertrokken bij de club waar hij tien jaar onder contract stond.

“Vandaag is de eerste dag, na tien jaar, dat ik geen speler van Milan meer ben”, stelde de Braziliaan donderdag. “Ik wilde tot het einde van mijn overeenkomst wachten om iedereen hartelijk te bedanken. Ik heb hier lief en leed gedeeld en mooie tijden gemaakt”, aldus Dida. Een speciaal woord van dank richt hij aan voorzitter Silvio Berlusconi en vice-voozitter Adriano Galliani. “Zonder hen had ik nooit de kans gehad om hier te spelen.”

Dida verliet in 1998 zijn geboorteland voor een contract in Italië. De Rossoneri verhuurden hem eerst aan Corinthians, maar maakten hem acht jaar geleden de vaste nummer één onder de lat. Dida was enkele seizoenen eerste keus, tot zo’n drie jaar geleden. Enkele slippertjes en onzekere optredens versnelden zijn aftocht; nu gaan Christian Abbiati en Marco Amelia uitmaken wie de voorkeur krijgt van de nieuwe coach, Massimo Allegri.

Formule1 Een WEDSTRIJDSHIRTJE van je FAVORIETE CLUB winnen? Volg dan alles over FUT19 via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!! Formule1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.