Voetbal4u.com

Eredivisie Vijftien miljoen euro voor Oranje, bij wereldtitel verdubbeling

Al vijftien miljoen euro is er door het Nederlands elftal verdiend tijdens het WK in Zuid-Afrika. De FIFA maakt aan elk halve finalist dit bedrag als premies over. In totaal is de wereldvoetbalbond 420 miljoen euro kwijt aan de 32 deelnemende landen.

De wereldkampioen zal zo’n dertig miljoen euro van de FIFA ontvangen en de vicewereldkampioen 24 miljoen euro. De winnaar van het duel om de derde en vierde plaats zal twintig miljoen euro bijgeschreven zien worden.

Een deel van het geld zal naar de trainers en spelers gaan. De spelers van Oranje zullen volgens diverse media bij een wereldkampioenschap 300.000 euro per persoon gestort krijgen. De spelers van Spanje zullen met bijna 600.000 euro het meeste uitgekeerd krijgen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.