Voetbal4u.com

Eredivisie Van der Vaart: ‘Gouden Bal moet bij WK-winst direct naar Sneijder’

Voor Wesley Sneijder kan het dit jaar niet op. De middenvelder won in zijn eerste jaar bij Internazionale drie hoofdprijzen, verloofde zich met voor velen de mooiste vrouw van Nederland en staat nu ook nog eens als topscorer in de finale van het WK. Volgens Rafael van der Vaart kan de FIFA de prijs voor wereldvoetballer van het jaar direct aan zijn maatje geven wanneer Oranje aankomende zondag weet te winnen van Spanje.

Pas in januari wordt bekend wie zich de beste voetballer over 2010 mag noemen, maar voor Van der Vaart bestaat er geen twijfel wanneer Oranje zondag wereldkampioen wordt. “Dan moeten ze Wesley gelijk de prijs voor wereldvoetballer van het jaar geven”, zei de spelmaker in AD/Sportwereld. “Het lijkt me vrij duidelijk: een speler die in één seizoen vier hoofdprijzen wint, die moet je niet meer in een verkiezing mee laten doen, die moet je gelijk ter plekke eren.”

De FIFA besloot om haar prijs voor wereldvoetballer van het jaar te laten samensmelten met de Gouden Bal, die ieder jaar wordt uitgereikt door het Franse France Football, waardoor er nu nog één award over is. “Achter elkaar de Italiaanse beker, de Coppa Italia, de Champions League en het WK winnen, dat presteert nooit iemand meer”, dacht Van der Vaart. “En dan kan Wesley óók nog topscorer van het toernooi worden.” Evenals David Villa heeft Sneijder er momenteel vijf in liggen in Zuid-Afrika.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.