Voetbal4u.com

Eredivisie Tiote naar Newcastle, Mertens moet hem opvolgen

Cheik Tiote vertrekt zo goed als zeker naar Newcastle United. FC twente wil Dries Mertens binnenhalen als zijn opvolger. Dit weet TC/Tubantia te melden.

Twente en Newcastle raakten het al eerder eens over een transfersom, waarvan de hoogte niet wordt bekendgemaakt. De 24-jarige Tioté moet nog wel medisch worden gekeurd en bovendien kan het nog een kleine week duren voor hij zijn visum heeft om in Engeland te gaan voetballen. Tioté speelde 58 competitieduels voor Twente, maar was pas dit seizoen basisspeler.

De landskampioen wil het geld dat is verdiend met de transfer van Tioté direct uitgeven aan een vervanger. Dries Mertens geldt als belangrijkste optie: de middenvelder laat bij FC Utrecht zien toe te zijn aan een stap hogerop en staat in de nadrukkelijke belangstelling van Twente. Utrecht kan spoedig een eerste bod uit Enschede verwachten.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.