Voetbal4u.com

Europa League ‘Maradona weer in actie voor Napoli’

Diego Maradona heeft een stout plan opgevat. De voormalige wereldster wil ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag terugkeren naar Napels, waar hij als voetballer tussen 1984 en 1991 grote triomfen vierde. ‘Ik wil al die mensen daar weer eens omhelzen’, liet Pluisje weten. ‘Ik heb bij Napoli de mooiste tijd van mijn leven gehad.’

Maradona is op 30 oktober jarig. De voormalige bondscoach van Argentinië wil dat heuglijke feit in Napels vieren met een liefdadigheidswedstrijd. De bedoeling is dat Maradona met zijn ploeggenoten van toen het publiek gaat vermaken. Met de plaatselijke profclub won hij in 1987 en 1990 de Italiaanse titel.

Maradona kwam in Napels evenwel ook in contact met de mafia. Hij raakte daar bovendien verslaafd aan cocaïne. Na zijn vlucht uit Napels bleek hij bij de Italiaanse belastingdienst grote schulden te hebben. Vorig jaar moest hij nog enkele oorbellen ter waarde van 4000 euro afstaan aan de rechercheurs van de fiscus toen hij zijn intrek wilde nemen in een Noord-Italiaanse afslankkliniek. Bij zijn mogelijke terugkeer in Napels zullen de financiële autoriteiten waarschijnlijk opnieuw bij hem aankloppen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.