Voetbal4u.com

Van der Vaart woest om wissel bij Oranje

Rafael van der Vaart is erg teleurgesteld over zijn wissel tegen Finland. De middenvelder van Tottenham Hotspur was zelfs boos, zo zei hij na afloop van het met 2-1 gewonnen kwalificatieduel. Toen het bord met zijn rugnummer omhoog ging na ruim een uur spelen stond Van der Vaart met de handen voor zijn ogen.

“Ik was boos”, vertelde Van der Vaart in de catacomben van De Kuip. “Je wordt gewisseld en daar word je nooit vrolijk van. Ik vond dat ik redelijk goed in de wedstrijd zat en als je dan elke keer gewisseld wordt…” Bondscoach Bert van Marwijk haalt de Heemskerker vaak als eerste naar de kant, als hij al in de basis start. “Ik weet niet meer wanneer ik voor het laatst 90 minuten heb gespeeld.”

Van Marwijk wilde met een frisse aanvaller, in dit geval Eljero Elia, de verdediging van Finland kapot spelen. “Ik begrijp die uitleg wel, maar het zijn altijd dezelfde wissels. Van tevoren weet je al wie eruit gaan. Dat irriteert.” Van der Vaart is het ook niet zomaar vergeten. “Dit blijft wel zitten. Ik probeer rustig te blijven, niet te zeuren en hard te werken. Morgen ga ik lekker naar Londen, naar een frisse omgeving. Verder staat hier gewoon een vrolijke jongen, hoor.”



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *