Voetbal4u.com

De Vrij ziet zichzelf als centrumverdediger

Stefan de Vrij speelde de afgelopen week met Oranje onder 19 twee oefenwedstrijden ter voorbereiding op het eerste EK-kwalificatietoernooi in oktober. Nederland deed dat met wisselend succes. Na een 2-2 in Groesbeek tegen Duitsland volgde dinsdag een 3-1 nederlaag in en tegen Griekenland.

“De eerste wedstrijd tegen Duitsland ging goed, ook als team”, vertelt de achttienjarige De Vrij aan SEG. “Tegen Griekenland was het heel slecht. Niet normaal. Hoe dat kan, weet ik niet precies. Het veld was wel prima, daar lag het niet aan.” De Vrij speelt bij Feyenoord rechtsback en is bij Onder 19 centrale verdediger. Hij vormt een koppel met clubgenoot Bruno Martins Indi. “Dat bevalt me goed. Daar heb ik ook altijd al graag gestaan. Bruno en ik voelen elkaar goed aan.”

“Op lange termijn wil ik graag centraal spelen, maar hoe lang dat gaat duren maakt me niet zoveel uit. In de jeugd heb ik bijna altijd rechtsback gespeeld. Pas vanaf het einde van mijn tijd als B-junioren mocht ik centrale verdediger staan en daar kwam ik eigenlijk nog beter tot mijn recht.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *