Voetbal4u.com

Eredivisie Douglas wil voor Oranje uitkomen

FC Twente-verdediger Douglas wil in de toekomst voor het Nederlands elftal uitkomen.

“Als de kans zich voordoet, wil ik graag voor het Nederlands elftal spelen”, verklaart hij in AD Sportwereld. “Tot dusverre heb ik me bij vragen van journalisten op de vlakte gehouden, omdat ik het simpelweg nog niet wist. Dan zei ik diplomatiek: ‘Ik ga er pas over nadenken als het verzoek er komt’. Maar de afgelopen maanden heb ik nagedacht. En nu ben ik er uit. Mocht meneer Van Marwijk me nodig hebben voor Oranje, dan twijfel ik niet langer en zeg ik ja.”

“Ik ben en blijf een echte Braziliaan, maar mijn gevoel voor Brazilië is de laatste tijd minder geworden”, vervolgt de 22-jarige Douglas. “Daar ben ik heel eerlijk in. Natuurlijk wil ik het liefst voor de  Selecão spelen, maar dat lijkt me op dit moment niet realistisch. Ik heb van de nieuwe bondscoach niets gehoord. Hij volgt de Nederlandse competitie ook niet, denk ik. David Luiz, een jonge centrumverdediger van Benfica, is bijvoorbeeld wel geselecteerd.”One Comment

  1. benjamin

    09/10/2010 at 16:52

    Jammer zeg! Ik vond nationale elftallen voetbal altijd wel leuk, zonder buitenlandse spelers erin die bij nederlandse clubs spelen(clubvoetbal)die niet voor hun eigen nationale Elftal kunnen uitkomen een nederlands paspoorts krijgen.Nu spelen er best veel Brazilanen die voetballen in europa voor hetzelfde land als waar ze in Europa spelen omdat ze niet voor hun eigen land kunnen uitkomen en dan een paspoort van het Europese land krijgen.Zo komt er steeds minder verschil tussen clubvoetbal en nationale elftal.Daardoor kunnen in Theorie de rijkse voetballandende beste internationale sterren neutraliseren die toch op een of andere reden nog buiten de boot vallen van hun eigen land.

    Voor veel mensen zal het nederlandse elftal toch nooit meer hetzelfde zijn als dit gebeurt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.