Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax gaat jeugdtrainers beter ontwikkelen

In het Algemeen Dagblad laat Rik van den Boog weten dat Ajax via de jeugdopleiding de kloof met de Europese top wil verkleinen. Daarvoor wordt nu ook extra geïnvesteerd in de opleiding van de jeugdtrainers.

‘De gedachte erachter is dat je de beste jeugd alleen maar kunt opleiden als je ook de beste trainers hebt. Naast technisch-tactische kennis vinden we dat onze trainers ook moeten beschikken over kennis van pedagogiek en fysieke en mentale ontwikkeling. Dat helpt ze om een talent beter te herkennen en te ontwikkelen.’

‘Als je het atletische niveau van de jonge spelers van Real Madrid ziet, dan kunnen wij daar nog een hoop in winnen. Op dit soort onderdelen zijn wij onze jeugdopleiding aan het verbouwen en tijdens die verbouwing spelen we al Champions League. Dat helpt ons om de verschillen nog preciezer in kaart te brengen.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.