Voetbal4u.com

Eredivisie FC Groningen gaat in de winterstop voor Daley Blind

FC Groningen gaat in de winterstop opnieuw een poging wagen om Daley Blind over te nemen van Ajax.  De verdediger mocht deze zomer nog niet verhuurd worden van Ajax-trainer Martin Jol, maar nu het 20-jarige talent nauwelijks aan spelen toekomt, gaan de noorderlingen het opnieuw proberen. Dat meldt VI.

Blind speelde het laatste half jaar van het afgelopen seizoen al bij Groningen. Toen deed de linkspoot het bijzonder goed als rechtsback. Toch hoeft trainer Pieter Huistra, die vorig seizoen nog coach was van Blind bij Jong Ajax, zijn voormalige pupil er niet per se bij te hebben. “Maikel doet het goed”, zegt hij tegen het weekblad. “De noodzaak voor een vervanger bestaat dus niet.”

Toch houdt FC Groningen de zoon van Ajax’ assistent-trainer Danny Blind in de gaten. “We zijn gecharmeerd van Daley”, vertelt scout Grads Fühler. “Hem uit het oog verliezen doen we zeker niet. Als hij tot de winterstop geen speelminuten krijgt bij Ajax, staat Daley misschien meer open voor Groningen.”



Laat een reactie achter

Your email address will not be published.