Voetbal4u.com

Eredivisie Seedorf: ‘Niet terug naar Ajax’

Het is nog maar de vraag of Clarence Seedorf ooit nog in het shirt van Ajax valt te bewonderen. ‘Ik heb geen idee of ik ooit nog iets bij mijn oude club ga doen’, zei hij in de Arena. ‘Het zou goed zijn als Ajax jaarlijks in de Champions League speelt. Maar ik zit voorlopig nog in Italië.’

Voor trainer Martin Jol zal het antwoord van Seedorf niet als een verrassing komen. Hij vroeg de 34-jarige middenvelder afgelopen zomer ook al vergeefs om terug te komen. ‘Ik vind Jol een goede trainer en Ajax zit nog steeds in mijn hart, maar ik blijf bij AC Milan’, zei Seedorf drie maanden geleden.

De 34-jarige Seedorf speelt dinsdagavond met AC Milan tegen zijn oude club uit Amsterdam. Hij was twee weken geleden niet verrast toen Real Madrid voor eigen publiek Ajax helemaal wegspeelde (2-0). ‘Ik denk dat Real die dag elke tegenstander had aangekund.’

Gezien het resultaat in de eerste wedstrijd van Milan, 2-0 winst tegen Auxerre, zou een punt in Amsterdam een goede stap naar de volgende ronde zijn. Maar volgens Seedorf is AC Milan niet gekomen voor een punt. ‘Grote teams moeten altijd voor de winst spelen. Ajax zal ook niet zomaar voor een punt gaan.’

Van onderschatting zal dan ook geen sprake zijn. ‘Ajax is goed gestart in de competitie. Maar we kijken niet zo zeer naar de resultaten, maar meer naar de kwaliteiten van een team. Ze zullen bovendien erg gemotiveerd zijn’, verwees hij naar het zwakke optreden van Ajax tegen Real.

Dat Ajax flinke kritiek van Johan Cruijff te verwerken kreeg, is ook de middenvelder niet ontgaan. ‘Ik heb alleen niet alles gelezen; dus ik kan er moeilijk een mening over geven. Ik ben ervan overtuigd dat hij een Ajaxhart heeft. De positieve dingen moet je dan altijd gebruiken.’

Op de vraag of hij bang is om, zoals in het verleden, te worden uitgefloten door de Ajax-aanhang, had hij een kort antwoord gereed: ‘Nee.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.