Voetbal4u.com

Engeland duurste land voor shirtsponsoring

Publiciteit is van levensgroot belang voor bedrijven. Als een onderneming op de shirts van een Europese topclub wil staan, moet deze diep in de geldbuidel tasten. Het Duitse onderzoeksbureau Sport+Markt deed een onderzoek en kwam tot ontdekking dat de Engelse voetbalshirts het duurst zijn.

De Premier League spant dus ook hier de kroon. De duurste outfits zijn die van Manchester United en Liverpool FC. Wie zijn logo een jaar lang op de buik van Wayne Rooney of Fernando Torres wil zien prijken moet daarvoor het prijskaartje van 23,6 miljoen euro betalen. AON en Standard Chartered bleken daartoe bereid. De top vijf wordt aangevuld door Real Madrid FC, FC Bayern München en Chelsea FC.

In totaal ontvingen de Engelse eersteklasseclubs dit seizoen 128 miljoen euro van hun hoofdsponsors. De Bundesliga-clubs volgen met 118,5 miljoen euro en de Italiaanse ploegen kregen 65,9 miljoen. Een uitzondering is FC Barcelona. De Catalaanse club betaalt jaarlijks zelf 1,5 miljoen euro aan Unicef om hun embleem te dragen.

unibetWAANZINNIG! KRIJG 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE WINT VAN GIBRALTAR!Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *