Voetbal4u.com

Ajax-fans eisen vertrek directie en schrijven brief aan Cruijff

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE zondag wint van PEC!

De harde supporterskern van Ajax wil dat het roer bij de Amsterdamse club drastisch om gaat. Een groep fans, verenigd onder de naam AFCA, eist dat de huidige directie vertrekt en schreef een open brief aan Johan Cruijff, die volgens hen de leiding van de club op zich zou moeten nemen.

“We spreken de vurige wens uit dat je deze uitgestoken hand aanpakt. Johan, onze steun heb je”, valt te lezen in de brief, die is ondertekend door de Ajax Supporters Delegatie (ASD). “Door je hierbij via de AFCA Supportersclub een podium te geven van waar we samen kunnen gaan werken aan een hernieuwd en onvervalst Ajax.”

De brief is in handen van De Telegraaf, die enkele passages citeert. Zo wordt gesproken van ‘een onthutsend slecht geleid bedrijf’, ‘directeuren die zich verrijken met een dik salaris’, ‘eenheidsworsten in de selectie’ en ‘eigen kweek die niet beantwoordt aan wat we willen zien’.

Hoewel de Ajax Supportersvereniging (met 85.000 leden) onder de ASD valt, is voorzitter Daniël Dekker het niet helemaal eens met de inhoud van de brief. “De essentie onderschrijf ik wel. Johan Cruijff is een icoon en ik vind dat er zo snel mogelijk met hem moet worden gepraat. Dat heb ik Rik van den Boog ook gezegd. Van ons hoeft de directie echter niet weg. Dat is volgens ons te kort door de bocht.”

Zolang er niets verandert, willen de fans een oppositiegroep onder de naam Rood-witte Olifant. In Barcelona maakte de door Cruijff gesteunde oppositiegroep Elefant Blau (‘Blauwe Olifant’) in 2003 een einde aan het wanbeleid van de voorzitters Lluis Nunez en Joan Gaspart.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *