Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Stekelenburg ervaart veel ‘Gloryhunters’ in woonplaats

De uitwedstrijd van zondag tegen AZ is voor Ajax-doelman Maarten Stekelenburg enigszins bijzonder. Hij woont namelijk in ‘AZ-dorp’ Limmen.

“In aanloop naar wedstrijden tegen AZ krijg ik meestal wel wat opmerkingen in de supermarkt”, vertelt Stekelenburg op de clubsite. “Leuke opmerkingen overigens. Inmiddels ben ik er wel aan gewend, want ik woon er al weer wat jaren.”

In die tijd is de clubvoorkeur binnen het dorp ten zuiden van Alkmaar veranderd. “Vroeger was iedereen voor Ajax. De laatste jaren merk je toch ook wel dat de mensen in Limmen wat meer voor AZ zijn geworden. Vooral rondom het kampioenschap van AZ kon je merken dat de club aardig populair was in het dorp.”

Vooruitblikkend op het treffen in het AFAS Stadion zegt de international: “Wedstrijden tussen Ajax en AZ zijn altijd mooie duels. Het levert vaak open wedstrijden op. Vorig seizoen wonnen we met 4-2 in Alkmaar, hopelijk nemen zondag ook weer drie punten mee naar Amsterdam.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.