Voetbal4u.com

Eredivisie Recordverlies in de Eredivisie

De achttien clubs in de Eredivisie hebben afgelopen jaar een recordverlies geleden. Nog nooit was het totale resultaat van de clubs zo slechts als in de jaargang 2009/2010, weet de Volkskrant te melden.

Afgelopen seizoen werd er door de clubs 89,5 miljoen euro verlies geleden. Dit bedrag zal echter in werkelijkheid nog iets hoger worden, omdat Vitesse en VVV-Venlo geen cijfers bekend hebben gemaakt.

Slechts drie clubs wisten het seizoen positief af te sluiten. Landskampioen FC Twente, NEC Nijmegen en FC Groningen. Degradant RKC Waalwijk speelde quitte en de andere clubs leden verlies. Ajax leed bijna 23 miljoen verlies, PSV bijna achttien miljoen. Vervolgens boekten sc Heerenveen en Feyenoord het slechtste resultaat.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.