Voetbal4u.com

Geldboete voor Twitter Babel

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond FA heeft Ryan Babel een geldboete opgelegd naar aanleiding van zijn recente montagefoto van scheidsrechter Howard Webb op zijn eigen twitterpagina. De aanvaller van Liverpool is de eerste voetballer die wordt bestraft voor een uiting op een ‘social network’.

“Sites als twitter en facebook moeten worden gezien als een publiek domein en alle deelnemers hieraan moeten zich bewust zijn van het feit dat een dergelijk statement verder reikt dan alleen deze sociale networks”, aldus Roger Burden, de voorzitter van de tuchtcommissie.

De hoogte van de boete werd vastgesteld op 10.000 Engelse ponden (12.000 euro). Ook kreeg Babel een waarschuwing en zal de 24-jarige speler bij een volgend vergrijp zwaarder worden gestraft.

Babel bracht zichzelf op 9 januari in de problemen met de inmiddels beruchte tweet. De international reageerde zijn frustratie af over het optreden van de Engelse arbiter Webb in de bekerwedstrijd bij Manchester United (1-0 verlies). Dat deed hij door Webb af te beelden in het shirt van Manchester United. Overigens bood Babel direct zijn excuses aan.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *