Voetbal4u.com

Eredivisie Feyenoord zou salaris ontslagen Beenhakker niet hoeven voldoen

Feyenoord hoeft Leo Beenhakker mogelijk geen salaris meer te betalen. De Rotterdammers hadden de 68-jarige technisch directeur maandagavond op non-actief, maar Beenhakker had nog een contract tot medio 2011. Volgens Gerard, Slager, oud-directeur FBO (werkgevers in het profvoetbal), heeft Feyenoord een sterke zaak en zou daardoor Beenhakker zonder het betalen van vijf maanden salaris (ongeveer 180.000 euro) kunnen ontslaan.

“Algemeen directeur Eric Gudde heeft alles goed gedaan na de veelbesproken persconferentie van Beenhakker”, vertelde Slager aan De Telegraaf. “Hij heeft de rust bewaard, niet emotioneel gereageerd, Beenhakker een week later op non-actief gesteld en zou hem nu een ontslagbrief kunnen sturen met daarin ontslag op staande voet zonder doorbetaling van salaris. Volgens het arbeidsrecht heeft Beenhakker zijn werkgever ernstig in diskrediet gebracht en beschadigd. Daarmee is ontslag gerechtvaardigd.”

Slager vindt dat Beenhakker, die ook voorzitter is van de Coaches Betaald Voetbal, na zo’n ontslagbrief een rechts- of arbitragezaak tegen Feyenoord moet aanspannen. “Dan moet hij bewijzen dat hij Feyenoord niet beschadigde met zijn uitlatingen. Maar hij heeft niet alleen de directie geschoffeerd maar ook de raad van commissarissen en de hele organisatie.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.