Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Van der Vaart wil Zlatan gaan poorten’

Rafael van der Vaart neemt het vanavond met Tottenham Hotspur op tegen AC Milan. De Nederlander wil uiteraard winnen in de achtste finale van de Champions League, maar heeft ook nog een klein persoonlijk doel.

“Iemand vroeg of ik nog iets in gedachten heb als ik tegen Milan weer Ibrahimovic tref (de twee hadden ooit ruzie als teamgenoten van Ajax, waarna Ibrahimovic vertrok naar Juventus, red.). Ik wil gewoon winnen. En als ik hem daarna een keer door zijn benen kan spelen, zou dat leuk zijn”, grapt Van der Vaart in het AD.

De Nederlander speelde al eerder in San Siro, want in de groepsfase namen de Spurs het op tegenInternazionale. Uit werd met 4-3 verloren, thuis met 3-1 gewonnen. Het verschil tussen Milan en Inter? “Ook Milan staat te boek als een vrij oud elftal, maar ik vind het team beter dan vorig seizoen. Ibrahimovic, Robinho, mooie aanval hoor. Tegen ons zijn Van Bommel en Emanuelson niet speelgerechtigd bij Milan. Kan een voordeel zijn, al kun je over hun rol ook weer niet heel veel zeggen na amper een paar weken.”

“Ik ben zelf vooral benieuwd hoe Spurs omgaat met Champions League-voetbal in een knock-outfase”, vervolgt Van der Vaart. “De poulefase is leuk, maar nu begint het toernooi pas. De belangen zijn anders. Gomes en ik hebben daar al ervaring mee. Voor de rest haast niemand bij ons. In een achtste finale laat een tegenstander je nooit meer van een 4-0 achterstand terugkomen tot 4-3.”  Laat een reactie achter

Your email address will not be published.