Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Van den Boog moet vertrekken bij verlies rechtszaak’

Ajax komt woensdagavond weliswaar niet in actie, maar gaat toch een belangrijke avond tegemoet.

De club heeft een arbitragezaak aangespannen tegen hoofdscout Hans van der Zee, die volgens algemeen directeur Rik van den Boog ‘niet goed communiceert’. Van den Boog zal echter niet zelf aanwezig zijn in Zeist; Ajax stuurt financieel directeur Jeroen Slop.

De Amsterdammers gaan een zware strijd tegemoet, daar Van der Zee de steun geniet van onder meer voormalig Ajax-trainers Marco van Basten en Martin Jol. Wanneer Ajax de arbitragezaak verliest, zal dat vermoedelijk het einde betekenen van Van den Boog bij de club. Dit zegt sportadvocaat Pim de Vos, die onder andere Afonso Alves bijstond in zijn zaak tegen AZ.

”Ajax moet kunnen aantonen dat Van der Zee geblunderd heeft, maar dan echt op een grote schaal. Van der Zee kan echter rekenen op grote steun van de oud-trainers Jol en Van Basten over zijn goede functioneren, dus dat zal moeilijk worden”, aldus De Vos tegen RTVNH.’ ‘Mocht Ajax de zaak verliezen, dan wordt de vrees van Van den Boog werkelijkheid: namelijk dat hij moet opstappen’.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.