Voetbal4u.com

Eredivisie De Boer: ‘Speelstijl Jol past niet bij Ajax’

Ajax speelt onder Frank de Boer weer met een traditioneel 4-3-3 systeem met echte buitenspelers. Onder Martin Jol werd op een andere manier gevoetbald, volgens De Boer op een manier die eigenlijk niet bij Ajax past.

“De bal ging naar voren en vervolgens keken we hoe die twee spitsen daarvoor het deden”, aldus De Boer over de periode onder Jol in De Volkskrant. “Dat is tegen mijn natuur, maar ook tegen de natuur van Ajax. Ik wil durf zien en geen lange ballen.”

“Wij moeten zorgen dat we resultaat halen, op de manier zoals Ajax wil spelen. Martin Jol heeft ook fantastische resultaten behaald, maar op bepaalde momenten dacht ik: ‘dat hoort niet bij Ajax.’ En ik niet alleen.”

“Binnen drie tellen de bal heroveren, goede keuzes maken in balbezit, veel beweging. Daar wil ik met het eerste naar toe. We leiden op, iedereen is met die speelwijze bezig, dan moet je het ook makkelijk maken voor jeugdspelers, dat ze in een gespreid bedje komen”, besluit De Boer.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.