Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Real Madrid moet miljoen overmaken naar Ajax

De plaatsing van Real Madrid voor de kwartfinale van het toernooi om de Champions League, de eerste keer in zeven jaar, werd ook in Amsterdam met gejuich ontvangen. Ajax mag door het succes van de Spaanse topclub één miljoen euro bijschrijven op de rekening van de Amsterdammers. “Dit is nog een voortvloeisel uit de overgang van Klaas-Jan Huntelaar”, stelt financieel directeur Jeroen Slop

Huntelaar maakte halverwege het seizoen 2008/09 de overstap van Ajax naar Real Madrid. “Elke keer als Real Madrid de kwartfinale van de Champions League haalt, levert ons dat een miljoen op”, legt Slop vrijdag in De Telegraaf uit. “Dat Klaas-Jan daar maar een half jaar speelde en inmiddels via AC Milan bij Schalke 04 terechtkwam, maakt niet uit.”

“De afspraak met Madrid geldt tot het einde van Huntelaars aanvankelijke contractduur, tot medio 2013.” Dat houdt in dat de nummer drie van de Eredivisie de komend seizoenen nog twee miljoen euro kan incasseren. Ajax ontving voor de verkoop van de Oranje-international sowieso twintig miljoen euro. Dat bedrag kon oplopen tot 27 miljoen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.