Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Van der Wiel blijft geloven in kampioenschap

Gregory van der Wiel denkt nog niet aan een vertrek bij Ajax. Na het waarschijnlijk mislopen van de titel dit seizoen, wil de verdediger volgend jaar eindelijk de titel pakken. Een kampioenschap staat voor de international op één.

De rechtsback wil pas vertrekken als hij kampioen is geworden met Ajax. “Zo zie ik dat wel voor me. In de jeugd werden we elk jaar kampioen, maar bij het eerste lukt het maar niet. Dat knaagt aan me. Ik wil zó graag kampioen worden met Ajax. Dat staat voor mij op één. Ook volgend seizoen, ja”, zegt de verdediger in gesprek met NUsport.

Een tussentijds vertrek, zoals Luis Suarez afgelopen winter naar Liverpool, ziet Van der Wiel in principe niet zitten. “Nee, dat had ik niet gedaan. Middenin het seizoen ligt het ook anders, vind ik. We zijn vanaf het begin van het seizoen aan iets bezig met z’n allen en als je in de winterstop vertrekt, laat je de club toch een beetje in de steek. Als ik aan iets begin wil ik het ook afmaken. Maar ik begrijp het van Suarez wel hoor. Hij speelde bij Ajax al twee jaar op zijn top en voor hem was het tijd voor een nieuwe stap.”

“Ik zeg ook niet dat het vertrek van Suarez het verschil maakt tussen wel of geen kampioen”, vervolgt Van der Wiel zijn verhaal. “De afgelopen twee seizoenen schoot hij er ook een stuk of dertig in en wonnen we toch de titel niet. Het is elk jaar ‘als dit, dan dat’.”

Formule1 Een WEDSTRIJDSHIRTJE van je FAVORIETE CLUB winnen? Volg dan alles over FUT19 via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!! Formule1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.