Voetbal4u.com

Nieuws ‘Ondernemer heeft emails van ‘dictator’ Cruijff’

Ondernemer Yves Gijrath heeft in BRN laten weten in bezit te zijn van mails met grove taal. Nu suggereert hij dat Cruijff zich ‘als dictator voor heeft gedaan’.

Maar, er zit een adder onder het gras dat volgens Johan Derksen de goeroe zijn mails zelf niet schrijft, maar dit door mensen laat doen. Dat zei Derksen donderdagavond in Pauw en Witteman. Dit zou Koopmans doen, wat BRN ook schrijft.

Gijrath citeert een mail van eind januari. ‘Alles is hier één grote klerezooi, met name financieel. Ik eis dat Koopmans in de financiële commissie komt. Leo van Wijk ( oud-klm, red) en Rogier van Boxtel ( oud-politicus, red), die zitten er alleen maar voor eigen glorie. Die moeten er uit’.

In februari eist Cruijff 100% transparantie als het om het technische beleid, bijvoorbeeld aan- en verkoop van spelers gaat. Hij wil vooraf geïnformeerd worden. ‘Dit is een eis’.

Begin maart zou hij tegen de algemeen directeur hebben gezegd. ‘Ik beslis, jij mag het uitvoeren, de rest snapt er toch niks van’. Maar niet veel later volgt er een nieuwe instructie van Koopmans aan Van den Boog: ‘De algemeen directeur heeft alleen de lastige taak tegenstanders te ontslaan. En als je niet mee werkt dan ben aan de beurt. Dan keert het netwerk zich tegen je. Een netwerk van specialisten met grote namen. Wereldwijd. Zo gaat dat ook bij Barcelona, want ook daar is Johan feitelijk aan de macht’.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.