Voetbal4u.com

Eredivisie Been ziet play-offs nog als haalbaar

Mario Been heeft ondanks de misstap in Kerkrade nog altijd goede koop op een succesje met Feyenoord aan het einde van dit seizoen. ,,Zes keer winnen en alles is nog mogelijk”, blikt de Rotterdammer vooruit op het seizoensslot van de huidige nummer twaalf.

De oefenmeester van de Zuid-Hollanders zag na de 3-0 in Kerkrade de achterstand op FC Utrecht oplopen tot zeven punten. Saillant detail is dat de Domstedelingen volgende week in de Galgenwaard de eerste horde voor Feyenoord is naar een mogelijk Europees ticket.

De Utrechters staan momenteel achterste en voor een plek bij in de play-offs om Europees voetbal moet Feyenoord juist precies op die grens eindigen. Ook Heracles, NEC en SC Heerenveen maken nog een kans. De nummer zeven Roda JC lijkt niet meer in te halen.

Been wijst in Voetbal International naar de wederopstanding van Feyenoord na de winterstop. ,,Die lijn moeten we doortrekken. We hebben dit seizoen veel kritiek gekregen. Kon ik begrijpen, want we stonden er ook niet florissant voor. Maar de laatste twee maanden hebben we de weg omhoog gevonden. De wedstrijd bij Roda was een tegenvaller, maar die moet geen opmaat worden voor een slechte eindfase van het seizoen. Ik wil de competitie positief afsluiten.”

,,Niet alleen om nog in de race te blijven voor die play-offs, maar ook richting volgend seizoen, voor onze supporters en het gevoel. Als we komende zaterdagavond van AZ winenn, geloof ik nog steeds in een goed einde van het seizoen”, aldus Been tegen het weekblad.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.