Voetbal4u.com

Spanje Barca dient klacht in tegen Mourinho

Ook buiten het veld blijft de strijd tussen FC Barcelona en Real Madrid maar doorgaan. De Catalaanse club heeft bij de UEFA officieel een klacht ingediend tegen José Mourinho, trainer van de aartsrivaal.

 

Barcelona boekte woensdagavond een 0-2 overwinning op Real in de halve finale van de Champions League. Beide doelpunten van Lionel Messi kwamen tot stand na de rode kaart voor Pepe. Mourinho, die direct daarop naar de tribune werd gestuurd, sprak na afloop van een schandaal. “Ik zou me kapot schamen als ik op deze manier de Champions League zou moeten winnen. Ik hoop dat Guardiola ooit kan winnen zonder een schandaal”, sprak de Portugees, die een voorkeursbehandeling suggereert.

Mourinho haalde hierbij kinderrechtenorganisatie Unicef aan, die op het shirt van Barcelona prijkt. De koploper van Spanje liet donderdag al weten een officiële klacht bij de UEFA te overwegen. Inmiddels is daadwerkelijk besloten om verdere stappen te ondernemen. “Dit is onaanvaardbaar”, meent Barcelona.

Het gedrag van Mourinho is niet het enige incident dat zal worden onderzocht door de FIFA. De Portugees moet zich tevens verantwoorden voor het feit dat hij naar de tribune werd gestuurd, terwijl ook Pepe en de Madrileense fans mogelijk worden beboet. Barcelona-doelman José Manuel Pinto wacht eveneens een onderzoek. De tweede doelman ontving na het rustsignaal de rode kaart.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.