Voetbal4u.com

Sulejmani blij met Frank de Boer

Ajax moet zondag op bezoek bij sc Heerenveen wil het op de slotdag een goede kans maken op het pakken van het kampioenschap. Miralem Sulejmani is ondanks vele negatieve verhalen positief over de kansen voor Ajax.

“Wij weten dat we de kwaliteiten hebben om daar te winnen”, zegt Sulejmani in gesprek met De Telegraaf. “Dat we de laatste weken niet zo goed spelen als bijvoorbeeld tegen AC Milan kun je negatief en positief uitleggen. Natuurlijk kun je denken dat we in deze vorm niet van Heerenveen winnen. Ik draai het liever om. Je kunt niet een heel seizoen goed spelen. Maar als je ook, zoals tegen FC Groningen, Heracles, NEC en Excelsior, ook de slechte wedstrijden wint, doe je gewoon mee. En dan kan het alleen nog maar beter gaan.”

Waar FC Twente voor het slot van de competitie in zee is gegaan met een mental coach, heeft Ajax dat volgens Sulejmani niet nodig. “Wij hebben Frank de Boer. Hij heeft een grote carrière gehad, weet met spelers om te gaan, motiveert, maakt ons beter en geeft ons het geloof dat we de titel gaan halen.”

“Ik dacht dat het vertrek van Luis Suarez en Urby Emanuelson het einde van de kampioensrace betekende, maar door de aangehaalde discipline op trainingen en in wedstrijden doen we nog mee”, vervolgt de Serviër zijn verhaal. “In de groep spreken we veel over de titel. Maar alleen praten is niet genoeg. Op het veld moeten we laten zien dat we die schaal écht willen. We hebben de goede afloop in eigen hand. En als we die twee wedstrijden niet winnen, kunnen we niemand anders dan onszelf de schuld geven.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *