Voetbal4u.com

Engeland Zuiverloon koopt contract af bij WBA

Gianni Zuiverloon vertrekt komende zomer bij West Bromwich Albion. De Engelse Premier Leagueclub wilde de mogelijkheid om een optie in het contract van de verdediger te lichten gebruiken, maar Zuiverloon besloot de verlenging af te kopen.

“Ik vond het tijd voor iets anders en wilde zelf over mijn toekomst kunnen beslissen”, aldus de verdediger, die het voorbije seizoen veel wedstrijden moest missen vanwege een blessure. Toen hij eenmaal weer fit was werd hij door de club uitgeleend aan Ipswich Town. Vanwege personele problemen bij The Baggies werd Zuiverloon vroegtijdig weer terug gehaald. Sindsdien spendeerde hij het gros van zijn tijd op de bank.

Zuiverloon werd na het gewonnen Europees Kampioenschap met Jong Oranje voor 4,2 miljoen euro overgenomen van SC Heerenveen. In zijn eerste seizoen speelde hij vrijwel elk duel en wist hij zich zelfs in de belangstelling te spelen van Manchester United. Van een overgang kwam het echter niet. “Om weg te mogen, heb ik nu afstand gedaan van mijn salaris per 1 mei en nog een aantal andere zaken”, zegt Zuiverloon. Een voorkeur voor een bepaald land heeft Zuiverloon niet. “Nu ik weer helemaal fit ben, wil ik alleen naar een club waar de kans groot is dat ik speel.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *