Voetbal4u.com

Engeland Sergio Aguero voor 43 miljoen euro naar Man City

Manchester City heeft zijn eerste toptransfer van het seizoen beet. Het bereikte woensdag een akkoord met Atlético Madrid betreffende de overgang van Sergio Agüero. De Argentijnse aanvaller verlaat de Spaanse hoofdstad voor liefst 43 miljoen euro.

De jonge Argentijn liet via Twitter weten dat hij met succes de medische tests bij Manchester City heeft afgelegd. “Ik ben nu officieel een speler van City. Ik ben blij dat ik voor deze club en in deze stad mag spelen. Iedereen bedankt voor het warme onthaal”, aldus de schoonzoon van Diego Maradona.The Citizens haalden de 23-jarige spits als vervanger van de vertrekkende Carlos Tevez, die voorlopig nog steeds bij Manchester voetbalt. In de strijd om de Argentijnse international troeft City onder meer Juventus en Real Madrid af.

Atlético Madrid, dat de jonge Argentijn in 2006 voor liefst 21 miljoen overnam van Independiente, doet dus een goede zaak met de verkoop van zijn sterspeler. Hoewel het destijds al een hele smak geld betaalde verdient de club nu dus ruim het dubbele aan de aanvaller. Agüero is na Gaël Clichy de tweede nieuwkomer bij City.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *