Voetbal4u.com

Jupiler League Belgische spelers niet verzekerd bij hartaanval

De verzekering van de Belgische voetbalbond komt er niet aan te pas als een voetballer een hartaanval krijgt op het veld. De bond komt alleen kijken voor ‘schade die je op het veld zelf kan oplopen’, dat staat in verschillende Belgische kranten.

Bij een spierscheuring of botbreuk zijn de spelers vanzelfsprekend wél verzekerd. Maar volgens het bondsreglement zijn de voetballers bijvoorbeeld ook verzekerd tegen de gevolgen van bevriezing, tegen een zonnesteek en ook tegen ‘plotselinge verdrinking’.

Maar dus niet tegen hartfalen. “Dat is een aandoening die een speler al heeft, los van het voetbal”, aldus een woordvoerder van de voetbalbond. Een aanpassing van de verzekeringspolis is niet aan de orde.

Het laatste halfjaar kregen vier jonge voetballertjes een hartaanval op het veld. De voetbalbond liet eerder weten een nationale, verplichte screening van alle spelertjes niet te zien zitten. De bond wil in plaats daarvan met een actieplan de ploegen uitleggen hoe ze de symptomen van hartproblemen tijdig kunnen herkennen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.