Voetbal4u.com

Jupiler League ‘Gokmaffia actief in Belgie’

Een Russisch goksyndicaat zou vorig seizoen hebben geprobeerd voetballers om te kopen in de Belgische Jupiler Pro League. Dat meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws donderdag.

Volgens de krant, die zich baseert op ‘twee onafhankelijke bronnen’, zegt een speler van een club uit de Eerste Klasse anoniem dat hij 3500 euro kreeg aangeboden om een wedstrijd te vervalsen. Een duel wordt expliciet genoemd en dat is Lierse – Loren op 10 september 2011 (1-1).

De twee clubs ontkennen elke betrokkenheid. Volgens HLN beschikken politie en justitie al enkele maanden over dezelfde informatie, maar startten ze nog geen onderzoek bij gebrek aan concrete bewijzen.

Zes jaar geleden werd de Belgische voetbalwereld ook al opgeschrikt door een omkoopschandaal. De Chinees Ye bleek uiteindelijk betrokken te zijn bij zeventien vervalste wedstrijden en een tiental omgekochte spelers.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.