Voetbal4u.com

Jupiler League Adrie Koster ontslagen bij Beerschot AC

Coach Adrie Koster en Beerschot gaan uit elkaar. De 58-jarige Zeelander is het slachtoffer van de tegenvallende resultaten van de Antwerpse club. In de laatste negen duels werden maar vier punten gepakt. Beerschot staat twaalfde in de Pro League, slechts drie punten boven de rode streep.

Zaterdag had preses Patrick Vanoppen nog zijn vertrouwen in Koster uitgesproken. “Maar er zijn deze week dingen gebeurd op de training. Daardoor hebben we samen besloten dat er geen mogelijkheid meer was om nog een positief verhaal te schrijven met deze samenwerking”, legt de voorzitter uit aan Sporza. Wat er precies is voorgevallen, wilde Vanoppen niet zeggen. “Morgen geven we meer uitleg.” Dan wordt wellicht ook Kosters opvolger bekendgemaakt.

Koster was bezig aan zijn eerste seizoen bij Beerschot. Eerder trainde hij in België Club Brugge. Het is al de zevende trainerswissel van dit Pro League-seizoen. Ron Jans (Standard Luik), Trond Sollied (AA Gent), Bob Peeters (Cercle Brugge), Georges Leekens (Club Brugge), Chris Janssens (Lierse SK) en Dirk Geeraerd (Waasland-Beveren) gingen hem voor.

Met John van den Brom (Anderlecht), Mario Been (Racing Genk) en Foeke Booy (Cercle Brugge) zijn er nu nog drie Nederlandse coaches actief in de eerste klasse.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.