Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Gelijk problemen voor Nemanja Gudelj bij Tianjin Teda’

Een aantal weken terug tekende Nemanja Gudelj een droomcontract bij het Chinese Tianjin Teda. Hij gaat daar naar verluid een bedrag van 100.000 euro in de week verdienen. De Chinese clubs hebben handen vol geld om uit te geven maar daar lijkt nu een einde aan te komen. De Chinese regering wil dat de gekte aan banden word gelegd.

De club van Gudelj heeft zich de laatste weken flink geroerd op de transfermarkt. Ze hebben nu maar liefst zeven ‘buitenlanders’ onder contract staan: John Obi Mikel, Fredy Montero, Malick Evouna, Aleksandar Jovanovic, Seok-ho Hwang, Mbaye Diagne en de voormalige Ajax-dwarsligger dus. Vanaf het aankomende seizoen mogen er echter maar drie van deze spelers in de basisopstelling staan.

De Chinese overheid bracht het volgende statement uit: “We zullen duidelijke plannen voor de jeugdopleidingen en infrastructuur maken. We zullen vechten tegen nepcontracten, tekengelden en andere illegale activiteiten. We zullen nieuwe regels blijven maken om de veel te hoge nationale en internationale transfersommen en salarissen tegen te gaan.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.